Kienhout 29 Arnhem

Kienhout 29 Arnhem

18 november 2019

Aan de buitenzijde verwacht je niet direct een zeer licht interieur. Toch is dat bij deze woning het geval. De voorgevel lijkt best gesloten, maar dat geeft deze woning juist zijn krachtige karakter. De stenen in de gevel zijn toegepast zonder stootvoegen (vertikaal) waardoor een sterk horizontale verdeling in het metselwerk zichtbaar is.

De overgang van buiten naar binnen is in deze woning met extra aandacht vormgegeven. Door eerst binnen het volume te kunnen stappen, terwijl je nog in de buitenlucht staat, wordt er een zonering aangebracht tussen volledig buiten zijn en in de verwarmde binnenruimte staan. Deze tussenstap maakt de beleving van privacy in de woning optimaal.

De vergrote begane grondvloer richting de tuin, maakt een royale leefkeuken mogelijk, waar het gezin de meeste tijd doorbrengt.

Noordereiland 7 Arnhem

Noordereiland 7 Arnhem

18 november 2019

De centrale ruimte in deze nieuwbouwwoning is de leefkeuken. Daar omheen zijn de andere ruimten gesitueerd, zoals de woonkamer, een hobbyruimte, de berging en wasruimte. Vanuit deze leefkeuken gaat ook de trap omhoog richting de bovenverdieping. De positie van de trap bepaald in feite de efficiënte indeling en de ruimtelijke kwaliteit van de woning. We hebben een vide bedacht boven de keuken, zodat ook in hoogte wordt benadrukt dat het hier om de meest belangrijke ruimte gaat in het ontwerp.

De keuken opent zich richting de tuin met een enorm weids uitzicht middels een glazen panelenwand. Deze panelenwand kan helemaal open zodat interieur en exterieur optimaal met elkaar verbonden worden. In de zomer wordt op deze manier het terras onderdeel van de binnenruimte zodat het leefoppervlak nog eens extra vergroot wordt.

De kinderen slapen boven en hebben de beschikking over een eigen doucheruimte. Een separaat toilet voor privacy en beschikbaarheid van de douche.

De ouders hebben een grote ruimte op de verdieping waar de badkamer onderdeel is van de hoofdslaapkamer.

Monumentaal

Monumentaal

25 maart 2016

Het gemeentelijk monument aan de Sluiskade Noordzijde 68 van Het Erasmus in Almelo, is weer helemaal geschikt gemaakt voor eigentijds onderwijs [havo-vwo]. Vorige jaar werd reeds de nieuwbouw gerealiseerd [fase 1] en afgelopen week werd de opening gevierd van de interne verbouwing [fase 2]. MIJN ARCHITECT heeft deze beide fases ontworpen in nauwe samenspraak met de opdrachtgever en esthetisch begeleid. De uitbreiding is in stijl van het meest oorspronkelijke deel (1926) opgetrokken, met oog voor ambacht en detail. Functioneel zijn hierin de twee nieuwe  gymzalen [BG] en het ‘Studium’ [VD] gevestigd. In de voormalige gymzaal is een nieuw volume op poten geplaatst waarin zich een dramalokaal bevindt. Het lokaal houdt rondom gepaste, respectvolle afstand tot het bestaande gebouw. Een sfeervol monument, weer klaar voor de toekomst.

Klik voor meer achtergrond en foto’s van Het Erasmus op Behance

Poolster Oss opgeleverd

Poolster Oss opgeleverd

4 januari 2016

Voor de gemeente Oss heeft MIJN ARCHITECT de basisscholen carrousel ontworpen en begeleid. De Poolster was de laatste van drie te verbouwen gebouwen. Het nieuwe deel (uitbreiding) is op basis van units van Barli uit Uden, maar dat leverde verder geen beperkingen op. In een deel van het gebouw is het Montessori onderwijs (SKBO-Elzeneindschool) gevestigd, waardoor de bestaande lokalen vergroot moesten worden. Deels hebben we de lokalen uitgebreid naar buiten, deels naar binnen. Bij de interne verbouwing zijn er vooral veel zaken weggehaald, wat de helderheid/structuur van het gebouw ten goede kwam. Naast het Montessori-onderwijs zitten de Sterrenschool van NUT Oss en Het Buitenschoolse Net in dit gebouw.

Artikel Tubantia

Artikel Tubantia

3 april 2015

Omdat ik voor Het Erasmus ook de interne verbouwing van hun gemeentelijke monument heb ontworpen en ga begeleiden, stond er een aardig artikel in de Tubantia.

De interne verbouw betreft de clustering van soortgelijke vakken, de inpassing van het dramalokaal ‘zwevend’ in de voormalige kantine, de optimalisatie van de sciencevleugel met toevoeging van een leerlingen laboratorium en modernisering van alle toiletten in het gebouw.

Daarnaast zal het klimaat worden aangepakt in de gehele school, een verbetering van de luchtkwaliteit.

Het Erasmus wordt zo een moderne school in een oud jasje.

Voor meer informatie over dit project kunt u klikken op de volgende link: Behance.

Woonschuur Elden

Woonschuur Elden

22 maart 2015

Deze woning is gebaseerd op de typologie ‘Woonschuur’. Doordat er twee ruimten uitgehold zijn uit het totale volume, zijn de overgangen tussen het interieur en exterieur verzacht. Op de begane grond bevindt zich een grote open ruimte waar de woonkeuken en zitkamer gesitueerd zijn. Naast de grote open ruimte ligt een servicezone, waar je ook in binnen komt. De woning wordt in het interieur gekenmerkt door doorschietende vlakken, zodat er diverse verbindingen gemaakt worden tussen de ruimtes onderling. Zo wordt de kelderruimte verbonden aan het woondomein. Ook binnen en buiten worden op deze wijze gekoppeld, doordat een betonvlak (bordes) van binnen naar buiten lijkt door te schieten.

Bij binnentreden van de woning wordt een vertikaal doorzicht geboden tot in de nok. De trap zorgt voor een scheiding tussen woonkeuken en zitkamer, maar werkt tevens als verbindend element tussen kelder, begane grondvloer en verdieping. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers en twee badkamers. In de slaapkamers is telkens een blik op de nok mogelijk, wat de ruimtelijkheid van deze ‘schuur’ versterkt.

Werk MIJN ARCHITECT

Werk MIJN ARCHITECT

Een greep uit de meest recente projecten die zijn opgeleverd

Voor meer informatie over deze en andere gerealiseerde projecten kunt u klikken op de volgende link: Behance.

 

Schoolgebouwen nieuw-, verbouw en uitbreidingen. Woningbouw herstructurerings-, nieuwbouw- en revitaliseringsprojecten.

Door op de foto’s te klikken kunt u zelf het tempo bepalen waarin de foto’s langskomen en worden ze vergroot weergegeven.

Behance kunt u zien als het Archief van MIJN ARCHITECT, waar gedetailleerdere informatie te vinden is en meer projecten uit het verleden staan.

!

Lidmaatschappen

Wilt u Roy van Mechelen toevoegen aan uw netwerk dan klikt u op LinkedIn.

Klikt u op Twitter indien u wekelijks de bezigheden van MIJN ARCHITECT wilt volgen.

U kunt op Facebook klikken voor een vriendschapsverzoek aan Roy van Mechelen.

Vermelding bij de architectgids

 

 

?

Over

Op 03 mei 2010 heeft Roy van Mechelen (1972) het landelijk opererende architectenbureau ‘MIJN ARCHITECT’ opgericht.

Na bij GSG Architecten (1/2 jr), GAJ Architecten (9 jr) en AGS Architekten & Planners Arnhem BV (3 jr) getekend en ontworpen te hebben, was het tijd om de brede opgedane kennis in woning- en utiliteitsbouw zelfstandig in de markt te zetten.

Roy onderscheidt zich van andere architecten door altijd door te vragen tot hij de werkelijke vraag van de opdrachtgever kent. Alleen dan kun je volgens hem tot de juiste advisering komen. Programma’s van Eisen zijn vaak al interpretaties van de schrijver.
De gebruiker te leren kennen en zijn vak of leefpatronen te bestuderen, om zodoende tot een oplossing te komen die ‘op maat’ is en de gebruiker ondersteunt in zijn functioneren.

Verrassende oplossingen bieden die voorbij gaan aan het vanzelfsprekende. Gebouwen ontwikkelen die als gereedschap dienen voor de gebruiker. Gebouwen die praktisch ingericht zijn, met oog voor het esthetische, ambachtelijke detail.

Op deze website vindt u meer dan architectuur alleen, het is een verzameling van alles waar ik enthousiast van raak. Hierdoor kunt u mij een beetje beter leren kennen. Ik ben erg voor de persoonlijke benadering van mijn opdrachtgevers en projecten, vandaar de naamgeving MIJN ARCHITECT.

Contact Maps

Contact

Neem gerust contact met ons op, voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Roy van Mechelen
Drielse Dobbe 16
6846 HL Arnhem
t 026 379 18 21
m 06 22 404 302
e royvanmechelen@mijn-architect.nl

Wij zijn ook te volgen via de volgende links:

behance
twitter
facebook
linkedin

Diensten

Diensten

U gaat zelf (ver)bouwen? Fantastisch om uw eigen wensen te mogen vormgeven, echt alles zelf te kunnen beslissen! Een stukje van de natuur omvormen tot een comfortabele, beschutte plek. Een mooie manier om gestalte te geven aan uw eigen identiteit.

Of u daar een architect bij nodig heeft, is maar de vraag. Ik had ooit een opdrachtgever die zei: ‘ik wil graag een boerderette zoals die daar’ en hij wees naar de overkant van de weg. Ik verwees hem naar de aannemer van die woning, want die weet precies wat hij destijds gebouwd heeft. Ook een tekenbureau of aannemer kan prima een bouwaanvraag, of omgevingsvergunning voor u indienen. Al doorvragend bleek echter dat deze opdrachtgever een aantal kenmerken/karakteristieken van de boerderette interessant vond, maar dat het best een heel andere uitwerking zou mogen krijgen. Als u, net als deze opdrachtgever, open staat om samen met een architect achter de essentie van uw wensen te komen, kan een architect inhuren verstandig zijn.

Mensen zijn geneigd te denken in oplossingen alvorens zij de werkelijke vraag scherp hebben benoemd. Een architect kan u helpen uw wensen kritisch te beschouwen en met voorstellen komen op welke manieren die wensen vorm zouden kunnen krijgen. Uiteindelijk bent uzelf degene met de ‘regie’, die bepaalt welk voorstel gekozen wordt.

U wilt een architect bij uw project betrekken omdat u zoekt naar iemand die:

❏ u begeleidt en adviseert bij het ontwerpen, uittekenen en realiseren van uw wensen

❏ het onderste uit de kan haalt voor het budget dat u te besteden heeft

❏ u helpt om goedkeuring van de welstandscommissie te krijgen

❏ u kan adviseren in alle aspecten van ‘comfort’

❏ de ‘techniek van bouwen’ en ‘esthetiek’ laat versmelten tot een natuurlijk geheel

❏ creatieve meerwaarde levert aan uw eigen wensen

❏ u geld laat besparen omdat de uitgangspunten goed worden vastgelegd

❏ rekening houdt in het ontwerp met de seizoenen van de natuur

❏ u inzicht kan geven in de consequenties van uw wensen middels 3d-modellen

❏ persoonlijk betrokken blijft tijdens alle fases van het ontwerp- en bouwproces

❏ u ook op het gebied van interieur en tuininrichting kan adviseren

❏ luistert maar ook doorvraagt tot de essentie van wat u wilt

❏ u kan helpen verwoorden en verbeelden hoe u wilt wonen/werken

❏ u kan inspireren om tot minder voor de hand liggende oplossingen te komen

❏ u ontzorgt en initiatief neemt

❏ het beeldkwaliteitsplan van de gemeente vertaalt

❏ een tijdloos, duurzaam woonhuis/gebouw kan ontwerpen

❏ u bovenal kan adviseren, maar u zelf laat beslissen!

 

Vorige Berichten