Nieuwbouw woonhuis in Oosterbeek

Luistert

Op de locatie waar ooit een tweekapper stond, mocht een vrijstaande woning komen. Een royaal programma wat passend moest worden gemaakt in de fijnmazige korrelgrootte van de bestaande arbeiderswoningen langs deze weg. Veel van de gevraagde functies wilde men op de beganegrondvloer hebben.

GKK10Oosterbeek 2

Vertaalt

Een helder, wit gestukadoord, archetypische huisvorm met een relatief smal front. Het pannendak loopt over de gevels links en rechts door alsof er een kleedje over het volume is gelegd. Links en rechts zijn aanbouwen gerealiseerd die een stuk verder van de straatzijde liggen dan het hoofdvolume. Ook zijn de gevels van de aanbouwen ondergeschikt gemaakt aan het huis door een afwijkende kleur.

GKK10Oosterbeek 4

Verwondert

De heldere indeling en verrassende zichtlijnen in het interieur zorgen voor een moderne architectuur van deze vrijstaande woning. Doordat de aanbouwen links en rechts aan de achterkant doorsteken de achtertuin in, ontstaat er tussen de beide volumes een heerlijk beschutte veranda. Ondanks de grootte van het programma, past de woning prima in de rest van het straatbeeld.