Werkwijze

Van activiteiten

naar functionaliteit

naar vormgeving

Roy aanhetwerk

Vorm vanuit de mens

Het vormgeven van uw wensen begint bij mij altijd vanuit de mens, de ervaring van de gebruiker van het gebouw. Vanuit de activiteiten die u wilt ontplooien, kijk ik naar de functionaliteit en optimalisatie van de ruimte. Zichtlijnen, daglicht, kleuren en materialen, kunstlicht en de relatie met aangrenzende ruimtes en de directe buitenruimte. Soms vragen ruimtes geborgenheid, de andere keer juist weidse openheid, of allerlei ertussen gelegen gradaties.

Parallel daaraan benader ik het gebouw ook vanuit de omgeving, de stedelijke setting, het landschap, de tuin en oriëntatie op de zon. Daar waar ruimtes elkaar raken, op de grenzen, ligt de kracht van architectuur. Vormgeven aan de overgangen, waardoor een optimale ruimtebeleving ontstaat! Van buiten naar binnen en ook vice versa.

Natuurlijklicht

Daar waar ruimtes elkaar raken, op de grenzen,
ligt de kracht van architectuur.

Binnen en buiten

Het is prettig als er niet alleen maar sprake is van een ‘binnen’ en een ‘buiten’. Een overkapping of een inpandige buitenruimte (loggia) kan voor een zachtere overgang zorgen. Zo ga je stapsgewijs van ‘open’ naar ‘omsloten’.

Naast architect ben ik tevens de bouwkundig ingenieur, tekenaar en projectleider bij ieder ontwerp. Ik hecht veel waarde aan de maakbaarheid van mijn gebouwen zodat marktpartijen het ontwerp- of tekenwerk niet opnieuw hoeven uit te voeren. Daarnaast begeleid ik iedere bouwproces zodat mijn opdrachtgevers ontzorgt worden en we weten dat er volgens tekening gebouwd wordt.

Op de koffie?

Contact →

Een keer afspreken?

Bel me terug