Profiel

Over mij

Over mijn werkwijze

Over mijn filosofie

Roy werkkamer profiel Roy werkkamer profiel mob Roy werkkamer profiel mob

Ervaring die vorm geeft

Geboren uit een passie voor innovatief en functioneel design, heb ik Mijn Architect opgericht met een duidelijk doel: architectuur creëren die niet alleen voldoet aan de esthetische wensen van mijn cliënten, maar die ook hun levenswijze transformeert en verbetert.  

Na jaren van ervaring en kennisopbouw bij gerenommeerde bureaus zoals GSG Architecten, GAJ Architecten, en AGS Architecten & Planners in Arnhem, besloot ik dat het tijd was om mijn visie op architectuur zelfstandig in de markt te zetten.

Roy van Mechelen

Zonnestralen2

De wijze waarop zonlicht wordt gefilterd door de bomen in het bos. De ritmiek van de stammen. De varens en het mos op de bodem. 

Filosofie

“Ik ben een groot liefhebber van de natuur”. De verwondering die de natuur kan brengen. Enerzijds zo lieflijk en zacht, anderzijds soms bruut en hard. Schijnbare tegenstellingen maar uiteindelijk altijd in balans. Ongekende schoonheid door ongereptheid en kracht. Ook op macroniveau zit natuur vernuftig in elkaar. De ritmiek, verhoudingen en kleuren zijn fascinerend. Het ecosysteem dat zichzelf cyclisch in stand houdt, hèt voorbeeld voor architectuur.

Mijn gemoedstoestand wordt, naast gebeurtenissen, voor een belangrijk deel beïnvloed door de omgeving of ruimte waarin ik mij bevind. Als architect kan ik het verschil maken door na te denken over het gevoel dat ruimten bij mensen teweeg kunnen brengen. Kan een ruimte emotioneren, rust bieden, uitdagen, blij maken, geborgenheid bieden, zoals de natuur dat met ons doet?

Hero licht

Ontdekken van andere levende wezens verstopt tussen de bomen of onder een blad en de verrassing van ineens die open plek in het bos.

Mensen willen plekken voor zichzelf en plekken voor samen. Ruimten voor ontvangst, eten, leren, werken, rusten, slapen, ontspanning, etc. De vormgeving van die ruimten kan een belangrijke bijdrage leveren aan de stemming van mensen. Ingrediënten die ik daarbij kan gebruiken zijn, onder andere: maten, verhoudingen, afstand, nabijheid, daglicht, temperatuur, reflectie, zichtlijnen, materiaal, kleur, ritmiek, textuur en geluid.

Verschillende activiteiten vragen om andere soorten ruimten. Niet voor iedere activiteit is bijvoorbeeld een zelfde mate van beschutting of geborgenheid van belang. Soms is de overgang van ruimten abrupt, soms juist geleidelijk. Heldere zichtlijnen bieden doorzichten, zonder alles ineens prijs te geven. Spanning wordt opgebouwd, verrassingen en verwondering geboden. Beleving bestaat bij gratie van wisselingen, hard waar het moet, zachter waar het kan.

Op de koffie?

Contact →

Een keer afspreken?

Bel me terug